MAAK JIJ KUNST?

Hey jonge kunstenaar! Zit jij op de middelbare school? Ben jij die super rapper, spoken word artist, zanger, vlogger, danser, graffity tagger, tekenaar, fotograaf of …..?

Doe dan mee aan de Antoine Gerrits Award, een cultuurwedstrijd waarmee jij maar liefst 500 euro kunt winnen en een bijzondere 3D in klei geprinte trofee!

Meedoen en ook kans maken?

Inzenden

Via de wedstrijdpagina stuur je jouw werk of act in. Dat kan van 11 maart tot en met 11 mei (23:59 uur) 2022. Jouw werk kan bestaan uit alle vormen – of mixvormen – van beeldende kunst, fotografie, theater, cabaret, muziek, film, dans, literatuur of media. Beschrijf ook wat het idee achter jouw/jullie kunstwerk is. Lees vooraf de SPELREGELS!

Stemmen

Van 12 mei 2022 tot en met 12 juni 2022 kan iedereen via deze website stemmen op de drie beste inzendingen. Breng je stem uit en vraag al je fans om mee te stemmen!

Finale

De vijf inzendingen met de meeste stemmen worden genomineerd voor de finale. Het is dus belangrijk dat je zo veel mogelijk stemmen verzamelt! Eind juni 2022 (de definitieve datum volgt), nadat elke genomineerde een korte presentatie heeft gegeven over het kunstwerk, maakt de jury bekend wie de winnaar is en wie de Antoine Gerrits Award met de cheque van 500 euro ontvangt.

Houd onze social media kanalen in de gaten voor de officiële aankondiging van de nominaties en de datum van de bekendmaking!

WINNAAR 2021

Anique van Büseck (15 jaar)

Op 25 juni 2021 werd Anique van Büseck, met haar nummer Our Hearts, tijdens een Live stream op Youtube uitgeroepen tot de winnaar van de Antoine Gerrits Award 2021 in aanwezigheid van de juryleden, Anne Cappendijk, Tommy Heeffer, Astrid Rass en de vijf genomineerden.

Haar winnende nummer ‘Our Hearts’ is hieronder als muziekvideo te bekijken.

Van harte gefeliciteerd Anique en dank aan iedereen voor deelname!

Jurylid Tommy Heeffer over de winnares:

“We vinden jou een superster in de maak.”

De spannende finale van de Antoine Gerrits Award 2021 werd gepresenteerd door de gastladies Sophie Dubbeldam en Eva Spies (leerlingen van het ECL in Haarlem). Je kunt de bijeenkomst onderaan deze pagina terugkijken.

Onze voltallige jury van 2021:

Bekijk hier welke vijf deelnemers genomineerd waren voor de Antoine Gerrits Award 2021 en door welk kunstwerk zij in de top vijf zijn beland.

De Vereniging CultuurProfielScholen heeft sinds 16 november 2017 de Antoine Gerrits Award ingesteld.

Dit is een cultuurwedstrijd voor alle jongeren in Nederland die actief bezig zijn binnen één van de vormen – of mixvormen – van beeldende kunst, fotografie, theater, cabaret, muziek, film, dans, literatuur of media.

Hieronder volgt een overzicht van alle winnaars, die ieder naast het geldbedrag de 3D-geprinte Antoine Gerrits Award-trofee in ontvangst mochten nemen.

WINNAAR 2020

Anne Cappendijk

Op 2 juli 2020 werd Anne Cappendijk tijdens een livestream op Youtube uitgeroepen tot de winnaar van de Antoine Gerrits Award 2020 onder aanwezigheid van de jury, Antoine Gerrits, Louise van Beuzekom, Mia Lodder, Astrid Rass en de vijf genomineerden. Anne was totaal verrast en super blij. Je kunt de bijeenkomst terugkijken via de livestream Antoine Gerrits Award 2020.

WINNAAR 2019

Louise van Beuzekom

Louise van Beuzekom, 16 jaar, is verkozen tot winnaar van de Antoine Gerrits Award met haar prachtige indringende documentaire ‘Tachtig’, die het leven van haar Oma Riek op de boerderij laat zien. Op de genomineerde pagina is de documentaire volledig te bekijken. Louise is leerling van O.R.S. Lek en Linge in Culemborg. Louise ontving zaterdag 29 juni tijdens de Kunstbende finale in Amsterdam uit handen van Antoine Gerrits de Antoine Gerrits Award Trofee en de prijs van 500 euro. Het bedrag is een bijdrage in de kosten voor verdere talentontwikkeling.

WINNAAR 2018

Shelley Wiersma

Op 20 maart is de prijs met de trofee aan Shelley uitgereikt: Shelley Wiersma van ‘t Hooghe Landt in Amersfoort. De winnaar van de Antoine Gerrits Award 2018 (Cultuurwedstrijd van de Vereniging CultuurProfielScholen).

‘Dank je wel en de trofee vind ik echt super mooi!’

Het was fijn me zo vrij te voelen …. mijn voeten zich een weg te laten zoeken naar mijn 12e verjaardag.’ (Fragment uit Nobelprijs voor de Vrijheid)

De Antoine Gerrits Award en Covid-19

Helaas konden de finales van de Antoine Gerrits Award 2020 en 2021, evenals andere evenementen, niet fysiek plaatsvinden. In plaats van de gebruikelijke uitreiking tijdens het Kunstbende Festival werd de finale live uitgezonden via YouTube. Zo kon het publiek via een livestream toch de spannende ontknoping van deze wedstrijd volgen.

Bekijk de livestreams van 2020 en 2021 terug op ons YouTube-kanaal.