HEY JONGE KUNSTENAAR …..

Zit jij op de middelbare school? Ben jij die super rapper, spoken word artist, zanger, vlogger, danser, graffity tagger, tekenaar, fotograaf of …..?

Doe dan mee aan de Antoine Gerrits Award

2024, een cultuurwedstrijd waarmee jij maar liefst 500 euro kunt winnen en een bijzondere 3D in klei geprinte trofee!

Meedoen en ook kans maken?

Inzenden

Via de wedstrijdpagina stuur je jouw werk of act in. Dat kan van 8 maart tot en met 8 mei (23:59 uur) 2024. Jouw werk kan bestaan uit alle vormen – of mixvormen – van beeldende kunst, fotografie, theater, cabaret, muziek, film, dans, literatuur of media. Beschrijf ook wat het idee achter jouw/jullie kunstwerk is. Lees vooraf de SPELREGELS!

Hulp nodig : studio@eironeia.nl

Stemmen

Van 9 mei tot en met 9 juni 2024 kan iedereen via deze website stemmen op de drie beste inzendingen. Breng je stem uit en vraag al je fans om mee te stemmen!

Finale

De vijf inzendingen met de meeste stemmen worden genomineerd voor de finale. Het is dus belangrijk dat je zo veel mogelijk stemmen verzamelt! Eind juni 2024 (de definitieve datum volgt), nadat elke genomineerde een korte presentatie heeft gegeven over het kunstwerk, maakt de jury bekend wie de winnaar is en wie de Antoine Gerrits Award met de cheque van 500 euro ontvangt.

Houd onze social media kanalen in de gaten voor de officiële aankondiging van de nominaties en de datum van de bekendmaking!

Voor ouders :: Voor docenten

WINNAAR 2023

Silvana Lopez Diaz (16 jaar)  

Tijdens de Kunstbende finale in Amsterdam is Silvana Lopez Diaz met Timeless Ignorance tot winnaar van de Antoine Gerrits Award 2023 uitgeroepen.

De vijf kunstwerken die tijdens de spannende stemronde met de meeste stemmen zijn beoordeeld, zijn vervolgens door een professionele jury bekeken. Alle vijf genomineerden vertelden over hun werk en ambities, waarna de winnaar werd uitgeroepen.

WINNAAR 2022

Marleen Hogeweg (14 jaar)  

Rond 12:00 op zondag 26 juni, tijdens de Kunstbende finale in Amsterdam, is Marleen Hogeweg, met Het boek met vleugels! tot winnaar van de Antoine Gerrits Award 2022 uitgeroepen.

De vijf kunstwerken die tijdens de spannende stemronde met de meeste stemmen zijn beoordeeld, zijn vervolgens door een professionele jury bekeken. De uiteindelijke  winnaar werd pas bekend gemaakt nadat alle vijf genomineerden ieder een prachtig verhaal hielden over hun werk en ambities.

Kijk bij Insta voor de video van de livestream.

WINNAAR 2021

Anique van Büseck (15 jaar)

Op 25 juni 2021 werd Anique van Büseck, met haar nummer Our Hearts, tijdens een Live stream op Youtube uitgeroepen tot de winnaar van de Antoine Gerrits Award 2021 in aanwezigheid van de juryleden, Anne Cappendijk, Tommy Heeffer, Astrid Rass en de vijf genomineerden.

Haar winnende nummer ‘Our Hearts’ is hieronder als muziekvideo te bekijken.

Van harte gefeliciteerd Anique en dank aan iedereen voor deelname!

Jurylid Tommy Heeffer over de winnares in 2021:

“We vinden jou een superster in de maak.”

WINNAAR 2020

Anne Cappendijk

Op 2 juli 2020 werd Anne Cappendijk tijdens een livestream op Youtube uitgeroepen tot de winnaar van de Antoine Gerrits Award 2020 onder aanwezigheid van de jury, Antoine Gerrits, Louise van Beuzekom, Mia Lodder, Astrid Rass en de vijf genomineerden. Anne was totaal verrast en super blij. Je kunt de bijeenkomst terugkijken via de livestream Antoine Gerrits Award 2020.

WINNAAR 2019

Louise van Beuzekom

Louise van Beuzekom, 16 jaar, is verkozen tot winnaar van de Antoine Gerrits Award met haar prachtige indringende documentaire ‘Tachtig’, die het leven van haar Oma Riek op de boerderij laat zien. Op de genomineerde pagina is de documentaire volledig te bekijken. Louise is leerling van O.R.S. Lek en Linge in Culemborg. Louise ontving zaterdag 29 juni tijdens de Kunstbende finale in Amsterdam uit handen van Antoine Gerrits de Antoine Gerrits Award Trofee en de prijs van 500 euro. Het bedrag is een bijdrage in de kosten voor verdere talentontwikkeling.

WINNAAR 2018

Shelley Wiersma

Op 20 maart is de prijs met de trofee aan Shelley uitgereikt: Shelley Wiersma van ‘t Hooghe Landt in Amersfoort. De winnaar van de Antoine Gerrits Award 2018 (Cultuurwedstrijd van de Vereniging CultuurProfielScholen).

‘Dank je wel en de trofee vind ik echt super mooi!’

Het was fijn me zo vrij te voelen …. mijn voeten zich een weg te laten zoeken naar mijn 12e verjaardag.’ (Fragment uit Nobelprijs voor de Vrijheid)

De Vereniging CultuurProfielScholen heeft sinds 16 november 2017 de Antoine Gerrits Award ingesteld.

Dit is een cultuurwedstrijd voor alle jongeren in Nederland die actief bezig zijn binnen één van de vormen – of mixvormen – van beeldende kunst, fotografie, theater, cabaret, muziek, film, dans, literatuur of media.

Hieronder volgt een overzicht van alle winnaars, die ieder naast het geldbedrag de met klei 3D-geprinte Antoine Gerrits Award-trofee in ontvangst mochten nemen.

De bekendmaking is, elke keer anders, maar steeds weer spannend!