Genomineerden AGA 2021

Met gepaste trots presenteren wij hieronder onze genomineerden voor de Antoine Gerrits Award 2021

Nikki – In de hoop dat het breekt

Arun & Manisha – Papa

Anique – Our Hearts

Chagalle – Terugkeer

Meike & Cienna – Echoing

Elke genomineerde heeft een korte presentatie mogen geven tijdens de finale. Deze zijn terug te kijken door hierboven te klikken op de link van de betreffende genomineerde of via de livestream-video op ons YouTube-kanaal.

Van presentatie tot promovideo

De presentaties van de genomineerden worden regelmatig gebruikt om terug te blikken op de inzendingen van voorgaande jaren. Deze worden gedeeld op onze social media-kanalen (zoals onze Facebook en onze Instagram) en zorgen voor meer bekendheid voor alle genomineerde kunstenaars.

Benieuwd hoe zo’n promovideo eruit ziet? Bekijk hieronder de video van onze winnaar van 2021 Anique van Büseck.

Zoals elk jaar zijn er maar liefst vijf kunstenaars genomineerd voor de finale van de Antoine Gerrits Award 2021. Na een heel spannende stemronde volgde er een uitslag. Uit de vijf inzendingen met de meeste stemmen koos de jury op 25 juni de winnaar.

In totaal zijn er 3399 stemmen uitgebracht. De inzending met de meeste stemmen wist 208 stemmen voor zich te winnen, degene met de minste stemmen kreeg er 20. Verreweg de meeste mensen scoorden tussen de 50 en 100 stemmen.

 

Alle stemmers nogmaals dank! We zien jullie graag volgend jaar terug tijdens de stemronde van de Antoine Gerrits Award 2022.