Jury

De Antoine Gerrits Award wordt elk jaar uitgereikt door een professionele vakjury. Zij beoordelen het werk van de vijf genomineerden, die door de stemmers zijn geselecteerd, op basis van originaliteit, betekenisgeving, presentatie, techniek, inhoud en verwachte potentie. Samen stellen zij een uitgebreid juryrapport op en kiezen uiteindelijk de winnaar van de Antoine Gerrits Award.

Elk jaar wordt de jury zorgvuldig samengesteld met wisselende achtergronden, expertises en vakgebieden. Op deze pagina stellen we jullie voor aan de juryleden die de Antoine Gerrits Award 2022 zullen uitreiken.

Astrid Rass

De voorzitter van de jury, Astrid Rass, is onderwijskundige en onderzoeker op het gebied van kunst- en cultuuronderwijs. Zij werkt voor de Vereniging CultuurProfielScholen (PO en VO), de Master Kunsteducatie van ArtEZ en de onderzoeksgroep kunsteducatie van de Hanzehogeschool. Zij is mede auteur van de boeken Cultuur2, basis voor cultuuronderwijs (voor pabo en po) en Cultuur2, cultuuronderwijs in het VO (2016/2019, Van Heusden, Rass en Tans).

Anique van Büseck

Anique is voor ons geen onbekende, want zij won vorig jaar de Antoine Gerrits Award 2021 met haar zelfgeschreven nummer ‘Our Hearts’. Kort hierna nam niemand minder dan Ilse de Lange contact met haar op na het ontdekken van haar Instagramvideo’s. Inmiddels heeft Anique getekend bij het platencontract met het label “Spark Records” van Ilse de Lange.
Zo is Anique druk bezig met het voortzetten van haar muziekcarrière en zal ze daarnaast plaatsnemen in de jury van de Antoine Gerrits Award 2022.

Manus Groenen

Manus is kunsteducator, criticus en adviseur. Hij geeft Kunsttheorie lessen op  de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In het verleden  werkte hij ook als educator voor de Universiteit Utrecht, het Hervormd Lyceum West in Amsterdam en meerdere kunstinstellingen als De Lustwarande  in Tilburg en Kunsthuis SYB in Beetsterzwaag. Daarnaast schrijft hij als freelancer over kunst voor bijvoorbeeld tijdschrift Metropolis M, diverse  kunstenaars en kunstinstellingen en voor de Fair Practice Code van Kunsten92. In de gemeente Rotterdam is hij lid van de cultuurcommissie die  adviseert over het  toekennen van subsidies.

Luana Michiels

Luana is de afgelopen 20 jaar werkzaam geweest als (jazz)dansdocent/choreograaf met een grote voorliefde voor onderwijs en hiphop.
15 jaar geleden was Luana pionier voor het plaatsen van Urban Dance in het mbo. Dat was in die tijd ondenkbaar vanuit de gevestigde orde maar ook vanuit de Hip-Hop scène.
“Breaking is een stijl waar we weer het voortouw in nemen (als eerste in de wereld) om B-boys/girls de mogelijkheid te geven om als ondernemer in dans met een hoog niveau van dansvaardigheden een mooie toekomst tegemoet te gaan. Om ze uit te dagen richting de Olympische Spelen te denken of om “gewoon” van hun passie het beroep te kunnen maken.”
Op dit moment is Luana werkzaam als artistiek leider bij Creative College Hip-Hop Dance & Breaking in Utrecht (MBO roc midden Nederland).

Suzanne Krijger

Suzanne is spoken word artiest, acteur en theatermaker in spé. Een jonge Zeeuw, wonende en studerende in Tilburg. Ze is coördinator van Poetry Circle 013, treedt op met haar eigen werk, en geeft spoken word workshops.

“Omdat we allemaal zoveel meemaken, zijn die paar minuten op het podium voor haar de plek om de tijd even stil te laten staan. Ze creëert op het podium een kwetsbaarheid, die ruimte maakt voor hetgeen wat op dat moment gevoeld of gehoord moet worden.”

Suzanne Krijger won in 2022 de AMAI Award voor Beste Spoken Word 2022, werd tweede in de landelijke finale tijdens Kunstbende 2021, en stond in de finale van het NK Poetry Slam 2021.